Kirkelige handlinger

 

– aftales med valgmenighedspræsten i god tid.
Barnets fødselsanmeldelse, forældrenes dåbsattester samt vielsesattest sendes/afleveres til sognepræsten i forældrenes bopælssogn med anmodning om videre foranstaltning til valgmenighedspræsten.

 Ved dåb modtager barnet en dåbsgave i form af en bog og eller musik der formidler kristendommen på en tidsvarende måde.

Valgmenighedens konfirmander konfirmeres hvert år St. Bededag i Vinding Kirke.

Konfirmationsforberedelsen begynder i efteråret, familierne vil inden sommerferien modtage et brev og en tilmeldingsblanket, ligesom der indbydes til gudstjeneste inden sommerferie og den kommende undervisning.

I efteråret mødes vi første gang ved en gudstjeneste i en af kirkerne, hvorefter der er fælles udflugt for konfirmander, forældre, søskende, bedsteforældre og præsten.

Udflugten har vist sig at være en rigtig god lejlighed for præst, konfirmander og deres nære familie at lære hinanden at kende inden undervisningen begynder for alvor.

Bemærk! børn, der ikke er døbt i valgmenigheden, kan blive konfirmeret i valgmenigheden ved indmeldelse i menigheden.

Konfirmanderne modtager som gave højskolesangbogen, ligesom valgmenigheden skænker dem en rejse syv dages dannelsesrejse til Færøerne.

– aftales med valgmenighedspræsten i meget god tid.
Parrets dåbsattester og en prøvelsesattest, som udstedes af borgmesterkontoret i den kommune, hvor een af parterne bor, sendes/afleveres til sognepræsten med anmodning om videre foranstaltning til valgmenighedspræsten.

Brudeparret modtager en bog og eller musikgave fra valgmenigheden, der på en tidssvarerende måde formidler og eller sætter kristendommens afgørende temaer ind i en nutidig sammenhæng.

Tidspunkt aftales først med valgmenighedspræsten. Dødsfaldet anmeldes desuden til begravelsesmyndigheden (sognepræsten) evt. via bedemand.

Foto/video ifm. kirkelige handlinger

Ved dåb: efter gudstjenesten.
Ved konfirmation: før og efter gudstjenesten.
Ved vielse: ved ind- og udgang.